Bedrijfsbezoek Gearbox

Bedrijfsbezoek Gearbox
Locatie:  Nollaantje 42c | Maasdijk
Datum:  dinsdag 21 februari 2023

Op dinsdag 21 februari was IKN te gasts bij een mooi, innovatief Westland bedrijf, Gearbox Innovations in Maasdijk! Gearbox is hèt high tech, datagedreven bedrijf voor de tuinbouw. Zij bedenken, ontwerpen en maken slimme producten die het dagelijkse werk vereenvoudigen, verbeteren of versnellen. Dat doen zij met vision oplossingen, slimme software met AI en robotica. 

Harm van Adrichem, CFO presenteerde ons de werking van digitale medewerkers voor de toekomst aan kwekers, veredelaars en handelaars. Zo is de digitale keurmeester, teeltadviseur en oogassistent actief in verschillende bedrijven waar door slimme camera’s en software met machine learning ondersteuning biedt bij de dagelijkse werkzaamheden met automatisering, robotisering en digitalisering. Ze beoordelen en rapporteren realtime op kwaliteit en groeiontwikkeling, om zo het teelt- en verpakproces te optimaliseren, kosten te besparen en de productkwaliteit te verhogen.

Het inzetten van deze werknemers maakt data gedreven telen nu al mogelijk, waardoor het dagelijkse werk met organische producten in een dynamische omgeving veel slimmer, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker gerealiseerd kan worden.

Na de presentatie van Harm ontvingen we een rondleiding door het bedrijf, waarin we de digitale toepassingen konden bekijken. Het was een geslaagde, inspirerende en interactieve bijeenkomst met een goede opkomst van bijna 50 leden! Dank aan Gearbox voor de gastvrije ontvangst en rondleidng door het bedrijf!

Bekijk hier de foto's van de avond terug!