Bezoek de Jong Verpakking

Bezoek de Jong Verpakking
Locatie:  Jogchem van der Houtweg 20 - De Lier
Datum:  dinsdag 5 september 2023

Op dinsdag 5 september zijn we als IKN als eerste Westlandse Netwerkvereniging te gast bij De Jong Verpakking. In 2020 is gestart met de bouw van het enorme verpakkingscentrum, wat begin 2023 in gebruik wordt genomen. Met deze nieuwe locatie zal er veel aandacht besteed worden aan duurzaamheid en circulariteit. Zo wil De Jong Verpakking hun carbon footprint, ondanks de uitbreiding, wel verminderen. Dit betekent dat dit nieuwe gebouw één van de duurzaamste in de regio wordt. Zo zijn er tijdens de bouw veel duurzame materialen gebruikt en heeft De Jong Verpakking straks na oplevering ruim 3,8MWp aan zonnepanelen geïnstalleerd, wat genoeg stroom is om 1000 huishouden te voorzien van stroom.
Ook is er sprake van veel circulariteit binnen de fabriek. Zo zal de restwarmte van de golfkartonmachines namelijk gebruikt worden om de kantoorpanden mee te verwarmen en zal dit warme water gebruikt worden om de lijm voor te verwarmen voordat het de machines ingaat.

We zijn heel nieuwsgierig, jij ook? Meld je alvast aan via deze link. Programma volgt in de zomer. Verwachte start 19.30 uur.