In gesprek met burgemeester Bouke Arends

In gesprek met burgemeester Bouke Arends
Datum:  woensdag 30 januari 2019

De leden van IKN konden woensdag 30 januari in gesprek met de nieuwe burgemeester van Westland; Bouke Arends. Bij het oer Westlandse bedrijf, KP Holland, waren 80 leden aanwezig.
Bouke Arends stelde zich voor. Hij gaf hierbij aan dat hij met name de dynamiek van Westland hem aantrok om op deze functie te solliciteren. Daarna was het de beurt aan een aantal leden van IKN om zichzelf en hun bedrijf voor te stellen zodat de burgemeester een goed beeld kreeg wat een Westlandse ondernemer is en wat hem of haar drijft.

Zo stelde Rene Hoek, directeur van HET Architecten, de vraag; “Hoe ziet het Westland eruit als u met pensioen gaat?” Arends: “Dat is al over 15 jaar. Maar dan hoop ik dat een groot deel van het kassencomplex is gemoderniseerd. En woningen en kassen meer organisch zijn georganiseerd, dus door mooie architectuur de verbindingen tussen groen, woningbouw en kassen worden gelegd. Ik ben een fan van architectuur.”
Ook andere leden hadden een vraag voorbereid over diverse onderwerpen zoals de profileren van Westland in Den Haag, de arbeidsmarkt, handhaving van regelgeving en de positie van de tuinbouw. 

De laatste vraag was voor Angelique de Wit, directeur Westland Marketing en voorzitter van Bezoek Westland. De Wit: ”Waar neemt u uw Drentse familieleden mee naartoe als zij u in Westland komen bezoeken?” Arends gaf aan dat hij hen mee neemt voor een mooie fietstocht langs de zee en graag wil kennis laten maken met de bedrijvigheid van Westland en de mooie kassen en laantjes. De avond werd afgesloten met een informele netwerkborrel.
Voor de foto's van deze avond klik hier.