Peter van der Wilk - Westland Accountancy

Wie is Peter van der Wilk?
Peter van der Wilk is een 53 jarige man, die al bijna 25 jaar gelukkig getrouwd is met Pauline en twee zonen heeft van 17 jaar en 21 jaar.  Als ondernemerszoon is er altijd de drang geweest om een eigen onderneming te starten. Als 25-jarige jongen ben ik in de avonden begonnen met studeren. Zo heb ik mijn PD, MBA, SPD en AA opleidingen behaald. Dit was 11 jaar hard sappelen, overdag werken en ’s-avonds naar school. Ruim 10 jaar geleden heb ik dan uiteindelijk de stap naar het ondernemerschap gemaakt. Na 3 jaar heb ik onder het motto “alleen ga je sneller, maar samen kom je verder” contact opgenomen met Paul Groenewegen en Ferry Zuiderwijk om met zijn drieën Westland Accountancy te starten.

Wat zijn voor jullie de afgelopen 12 maanden de belangrijkste gebeurtenissen geweest?
In maart van afgelopen jaar brak de coronacrisis uit en ging Nederland in een lockdown. Maar in de week dat Nederland in een lockdown ging, werd de eerste paal van ons nieuwe pand geslagen. De bouw van ons nieuw pand vorderde ondanks de coronacrisis en in de week dat Nederland voor de 2e keer in lockdown ging, kregen wij de sleutel van ons nieuwe pand overhandigd.

Hoe gaat het nou met jou?
Het deed mij heel veel pijn om te zien hoe onze klanten in de problemen kwamen door de coronacrisis. We hebben er wel alles gedaan om onze klanten door deze moeilijke periode heen te loodsen, maar van deze misère bij onze klanten heb ik wel een paar nachten wakker gelegen hoor. Eind oktober werden Pauline en ik behoorlijk geveld door het coronavirus. De nasleep daarvan is op fysiek en conditioneel gebied nog behoorlijk pittig. Maar op dit moment gaat het geweldig met me. In ons nieuwe pand lopen we zo trots als een pauw rond.

Heeft jullie bedrijf veel last gehad van de coronacrisis of heeft het jullie juist meer/ander werk opgeleverd?
Wij hebben heel veel extra werkzaamheden voor onze klanten moeten doen, zoals het aanvragen van de steunmaatregelen zoals TOGS, TOZO, NOW I,II,III, Noodfonds Sierteelt en de TVL.  Voor veel van deze maatregelen moeten we nu een accountantsverklaring afgeven, waarin we verklaren dat de steunmaatregel terecht is toegekend. Dus we zijn nog dagelijks met de gevolgen van de coronacrisis in de weer.

Welke ontwikkelingen zie je voor de toekomst?
Voor ons eigen kantoor is onze visie dat we onze klanten zo goed als mogelijk willen bijstaan in hun ondernemerschap. We willen daarom een compact kantoor blijven die aandacht kan blijven geven aan haar klanten. Onze groeidoelstelling is om door tevreden klanten op autonome wijze geleidelijk te blijven groeien. De digitalisering, robotisering  en globalisering van onze maatschappij zal zich nog wel verder ontwikkelen. Maar daarbij blijf ik geloven dat ieder mens nog steeds behoefte blijft hebben aan persoonlijk contact, een warme glimlach en een hand op je schouder.

Kleine rondleiding door het nieuwe pand van Westland Accountancy