Rick van den Ende - Bom Group

Wie is Rick van den Ende?
Na vele jaren een belangrijk gezicht te zijn geweest van Bom Group, bij onder andere IKN, heeft Rob Grootscholten mij gevraagd om zijn plaats in te nemen. Een eer! Rick van den Ende is een geboren en getogen Naaldwijker. Zoon van één van de vijf melkboeren/SRV-mannen van den Ende met ook 2 winkels jarenlang actief in het Naaldwijkse. Inmiddels samenwonend in Maassluis en trotse vader van 3 kinderen van rond de 20 jaar. Administratief opgeleid tot en met avondstudies zoals onder andere een volledige SPD studie. Ik ben niet zo lang als Rob verbonden aan Bom Group maar toch ook al actief binnen dit leuke en gezellige bedrijf sinds mei 1989. Onder de vleugels van Piet van Vliet, ook zeker bekend bij de leden van IKN die hier al wat langer aan zijn verbonden, doorgegroeid naar de mooie functie van financieel verantwoordelijke van Bom Group / mede eigenaar.

Hoe gaat het nou met jou?
Bom Group is de afgelopen jaren hard gegroeid in activiteiten wereldwijd. Zelfs zo hard dat het steeds een uitdaging is om het personeelsbestand hierop aan te laten sluiten. Kassenbouw-, Scherminstallatie-, Klimaatinstallatie- maar ook steeds meer turnkey projecten tuinbouwprojecten worden in Azië, Midden-Oosten, Europa en Noord-Amerika gerealiseerd. Voedselveiligheid en voedselzekerheid wordt in de wereld steeds belangrijker en ook Covid-19 heeft hier bij onder andere overheden de ogen verder geopend. Naast deze feiten realiseren wij de laatste jaren steeds meer in het oog springende ‘sustainable’ projecten (o.a. Engeland, Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië) en nu actief met mooie – iets minder agro gerelateerde – projecten zoals de Floriade kas (Almere) en Middenmeer zonnepanelen kas, waardoor we meer en meer in de picture staan.

Heeft jullie bedrijf veel last gehad van de coronacrisis of heeft het jullie juist meer/ander werk opgeleverd? En hoe zien jullie de toekomst?
Op dit moment merken wij, net als vele andere branches, dat beschikbaarheid grondstoffen lastiger is dan voorheen. Dit vergt dagelijkse aandacht. Prijsstijgingen hiermee samenhangend hebben voor dit moment nog weinig invloed op de offerte en order intake. Omdat de meeste van onze relaties vaak een lange termijn visie voor ogen hebben verwachten wij ook niet dat dit snel verandert. Uiteraard is hier ook de lage rente van invloed op. Wij, management en het mooie team van Bom medewerkers, zien daarom de komende periode met veel vertrouwen tegemoet!